Sara Bergman och Jonatan Pålsson

Seoul - 3e november
Vi började vårt besök här i Sydkorea med en matlagningkurs. Först fick vi tillsammans med två av de kockar som senaste skulle laga mat med oss gå runt på Seouls största marknad. Här såldes allt från medicinalväxter, grönsaker, färskpressad sesamolja, grillad hund (skojar inte), frukter, levande, färsk och torkad fisk samt kött direkt från styckaren. 
Sedan gick vi vidare till matlagningslokalen. Den låg i ett hus som finansierats av regeringen för att utbilda om traditionell koreansk medicin. Vi fick laga bibimbap, koreanska pannkakor (Saras favorit), ekollonsgelé (den var visserligen köpt) med en kryddig sallad, en soppa med böngroddar, nudelsallad med någon slags rot till (förvånasvärt god) och grillat kött (Jonatan favorit).
 
Sedan fick Sara vara med på selfies med två tjejer från Taiwan för att hon var 'so cute!'. Tänkt att man kan får höra det utan att ha sovit ordentligt på tre nätter och ha smutsigt hår!
Sedan tog vi en liten tur i museet på bottenvåningen och lärde oss med om traditionell koreansk medicin. 
Ikväll ska vi på en lyktfestival som ett amerikanskt par berättade för oss om.
 
Ber föresten om ursäkt om bildkvalitén är sisådär,  men vi satsar mer på kvantitet än kvalitet i den här bloggen ;)
#1 - Bennich

Hoppas att det smakar!

#2 - Anonym

Så roligt det verkar. Ni ser också piggare ut för varje ny bild. Skönt att vara framme, tänker jag. Här är det nu härlig helg då vi ska umgås med både döda och levande. Allahelgonahelgen är här!
Kram.